Кличко сказав, чи продовжать карантин у Києві після 30 квітня

Влада Києві зважатиме на динаміку захворюваності на коронавірус
Головне
Кличко сказав, чи продовжать карантин у Києві після 30 квітня
Карантин, локдаун фото: УНІАН
16 Квітня 2021, 14:07
читать на русском

Рішення про послаблення суворих обмежень чи про подовження їхньої дії міська влада буде ухвалювати, зважаючи на динаміку захворюваності та заповненості ліжок у лікарнях столиці.

Про це мер столиці Віталій Кличко написав у своєму Телеграм-каналі.

Все буде залежати від динаміки захворюваності та від заповненості ліжок у лікарнях столиці – в першу чергу, обладнаних подачею кисню. Поки що говорити про поліпшення ситуації – зарано. Бо, як бачимо, не зменшується ні кількість нових випадків інфікування, ні кількість госпіталізованих у важкому стані. І збільшується кількість смертей. Також в лікарнях досі велика кількість тяжких хворих, які потребують кисневої підтримки, – сказав Кличко.

Він зазначив, що запровадження суворих обмежень дозволило дещо стабілізувати ситуацію. Але вона залишається складною.

Саме тому ми подовжили дію карантину. І тепер багато чого залежить від самих киян. Від того, наскільки вони свідомі і дбають про своє здоров’я. Наскільки дотримуються простих, але таких важливих правил, - додав столичний мер.

Кличко нагадав, що попереду Великодні та травневі свята.

І ми вже готуємо додаткові протиепідеміологічні заходи та норми, аби після свят не сталося інфекційного вибуху. Ці правила розробляє комісія з надзвичайних ситуацій міста. І до Великодня ми їх оприлюднимо, – сказав він.

Нагадаємо, через погіршення епідеміологічної ситуації в столиці ухвалено рішення про продовження суворих обмежувальних заходів у Києві на два тижні - до 30 квітня.

Читайте також