Кличко відкрив пам`ятник Шевченку у Флоренції (відео)

Автор монументу – скульптор Олег Пінчук
Кличко відкрив пам`ятник Шевченку у Флоренції (відео)
Кличко відкрив пам`ятник Шевченку у Флоренції (Фото: Віталій Кличко Твітер)
9 Березня 2021, 14:25
читать на русском

Сьогодні, 9 березня, в День народження Тараса Шевченка, у Флоренції (місті-побратимі Києва) мер Києва Віталій Кличко і мер Флоренції Даріо Нарделлі відкрили пам‘ятник Кобзарю.

Про це Кличко повідомив у своєму Твітері.

Я вдячний нашим італійським друзям і особисто меру Флоренції Даріо Нарделлі, за те, що ми нарешті, втілили цей проєкт, над яким разом працювали кілька років. І тепер туристи з усіх куточків світу, що після пандемії продовжать відвідувати Флоренцію, бачитимуть тут і частину української історії та культури, - подякував мер Києва своїм флорентійським колегам.

Монумент встановлений в центрі міста, в знаковому місці - неподалік від всесвітньовідомого флорентійського кафедрального собору Santa Maria del Fiore, на площі перед однією з найбільших бібліотек міста Biblioteca delle Oblate.

Читайте також

Автор пам‘ятника - відомий український скульптор Олег Пінчук. Пам’ятник, що виготовлений за кошти українських меценатів, є подарунком Флоренції від міста Києва.


Контекст. Сьогодні, 9 березня у києві президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) разом з дружиною Оленою вшанували пам’ять Тараса Шевченка з нагоди 207-ї річниці з дня народження видатного українського поета й художника.

1