Кличко звернувся до Шмигаля для врегулювання ситуації з Гостинним двором

Мер вважає, що Мінкульт спеціально блокує всі бюрократичні процеси
Кличко звернувся до Шмигаля для врегулювання ситуації з Гостинним двором
Гостинний двір у Києві (фото: t.me/KyivCityOfficial)
1 Лютого 2021, 15:28
читать на русском

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля для врегулювання ситуації з переходом Гостинного двору у власність громади столиці.

Про це повідомив мер у Telegram.

За словами Кличка, столиця готова здійснити реконструкцію Гостинного двору та створити там громадський простір, музей Києва. Однак міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко блокує передачу Гостинного двору громаді столиці. Він хоче передати об'єкт Міністерству.

Тому мер звернувся до прем'єра Шмигаля, щоб той втрутився в ситуацію і невідкладно передав Гостинний двір громаді міста. Так, як кияни чекають на це давно.

А всі "маневри" Мінкульту, переконаний, спрямовані на заморожування будь-яких ініціатив із відновлення об‘єкту і його роботи для громади Києва, - заявив Кличко.

Читайте також

За словами міського голови, процедури передачі Гостинного двору відбувалися повільно і складно. Спочатку об‘єкт повернули в користування держави (в управління Фонду держмайна України). Далі процес застопорився. Коли місто пройшло всі бюрократичні процедури, погодження з урядовцями (Міністерствами фінансів, Мінекономіки, Міністерством юстиції, Мінрегіонбуду та ФДМУ), Міністерство культури виступило проти.

Зазначається, що Ткаченко спочатку заблокував рішення про передачу на засіданні уряду, запропонувавши підписати Меморандум. Його уклали та передали в Мінкульт, де Меморандум успішно загубився.

Я вважаю це навмисним блокуванням і затягуванням часу, протягом якого Гостинний двір стоятиме в такому ж стані й руйнуватиметься!, - наголосив Кличко.

Нагадаємо, що у 2021 році столична влада планує здійснити капітальний ремонт Майдану Незалежності та головної вулиці Києва – Хрещатика.

1