Клієнтам Київстар доведеться змінити sim-картки: що відбувається

Старі картки не підтримують 4G-інтернет
Клієнтам Київстар доведеться змінити sim-картки: що відбувається
Мобільний телефон (Фото: Pexels)
6 Липня 2022, 19:02
читать на русском

Мобільний оператор Київстар порадив своїм абонентам в 19 областях країни змінити SIM-карти.

Як повідомляє "Технофан",  це потрібно для того, щоб українці залишались на зв’язку зі своїми рідними.

Київстар витрачає багато ресурсів та коштів на відновлення пошкодженого обладнання. Оператору також важливо, аби абоненти мали гарний зв’язок. Тому, було прийнято рішення продовжити будувати та збільшувати покриття мереж 4G-інтернету, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з лютого оператор почав модернізувати станції, і тепер їх число складає 3000.

Київстар каже, що українцям потрібно мати гарний зв’язок навіть в найменших селищах.

Тому, частіше ці станції знаходяться у населених пунктах, населення яких складає до 2000 громадян. Загалом зв’язок було покращена в таких областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській та в інших областях України. Для того, щоб зв’язок покращився в абонентів, потрібно замінити стару SIM-карту на нову, яка підтримує 4G. Зробити це можна у будь-якому відділенні мобільного оператора Київстар. Не переймайтесь, ваш номер та всі контактні дані буде збережено, - кажуть в оператора.

Як замінити свою стару SIM на USIM (з підтримкою 4G LTE) — придбайте стартовий пакет в магазині Київстар та дотримуйтеся інструкцій. А всі кошти на вашому рахунку і підключені послуги збережуться.

Як замінити SIM самостійно

  • Придбайте стартовий пакет Smart SIM або пакет з позначкою 4G в магазині Київстар (зверніть увагу - щоб замінити SIM-карту самостійно, скористайтеся стартовим пакетом без позначки "Перший пакет послуг включено").
  • Надішліть запит. Зі старої SIM-карти надішліть запит *245*41*0YYYYYYYYY*ZZZZZZZZ# та очікуйте повідомлення з паролем та спеціальною комбінацією, де 0YYYYYYYYY — номер телефону нової SIM-карти, а ZZZZZZZZ — PUK1 нової SIM-карти.
  • Активуйте - вставте нову SIM-карту в телефон та надішліть запит *111# для активації номера.
  • Підтвердьте - з нової SIM-карти надішліть запит для підтвердження заміни *245*42*ХХХХХХ#, де ХХХХХХ — пароль, що надійшов на стару SIM-карту.
  • Отримайте SMS-підтвердження - через 5-10 хвилин після відправки запиту з нової SIM-карти перезавантажте телефон. Заявку на заміну SIM-карти буде виконано протягом 30 хвилин, ви дізнаєтесь про це з SMS-повідомлення.
  • Готово. Ви отримали SIM-карту 4G та зберегли номер, тарифний план, кошти на основному та на бонусному рахунках, абонентський стаж, підключені послуги та акції.

Нагадаємо, мобільні оператори Vodafone, Київстар, lifecell разом із Мінцифри та іншими держструктурами запускають національний роумінг в Україні. Це означає, що якщо мережа недоступна, можна переключитися на мережу іншого оператора, зберігши свої тарифи.

Читайте також