КМДА спростувала інформацію про обов'язковий вхід із COVID-сертифікатами

Під час "жовтої" зони не потрібно паспорта вакцинації
Головне
КМДА спростувала інформацію про обов'язковий вхід із COVID-сертифікатами
Коронавірус, карантин, люди в захисних масках Фото: УНІАН
5 Жовтня 2021, 19:33
читать на русском

Київська міська адміністрація повідомила, що наявність COVID-сертифікатів або негативних тестів на коронавірус не є обов’язковою умовою для відвідування міських закладів або установ, доки Київ лишається в "жовтій" зоні

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Київ готується до можливого посилення карантинних обмежень у разі встановлення на території міста "помаранчевого" або "червоного рівня епідемічної небезпеки, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, мова йде про підготовку структурних підрозділів міської та районних адміністрацій, організацій, підприємств та установ столиці до організації приймання громадян за умови перевірки сертифікатів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, або негативного результату тестування на COVID-19.

Поки столиця залишається у "жовтій" зоні, і основними вимогами до відвідувачів закладів є наявність маски та дотримання дистанції. Але ми вже готуємось до можливого посилення карантинних обмежень і напрацьовуємо механізми дій на випадок, якщо будемо змушені вимагати від структурних підрозділів міської влади,- розповів перший заступник директора Департаменту муніципальної безпеки Олег Куявський.