Кличко розповів про посилення карантину у Києві через COVID-19: чого очікувати

Обмеження можуть стосуватись і проїзду в громадському транспорті
Важливо
Кличко розповів про посилення карантину у Києві через COVID-19: чого очікувати
Віталій Кличко (фото: УНІАН)
5 Жовтня 2021, 11:16
читать на русском

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів, як у столиці можуть посилити карантин через погіршення COVID-ситуації. При цьому за дотриманням обмежень слідкуватимуть поліція та Муніципальна варта, а також співробітники комунальних підприємств.

Про це Кличко сказав в інтерв'ю РБК-Україна та наголосив, що Україна переймає досвід інших країну у розробці алгоритмів посилення правил карантину.

З входженням в "жовту зону" і напередодні можливого погіршення ситуації нами розробляється алгоритм подальшого посилення правил, які базуються на досвіді інших країн. Наприклад, коли тільки за наявності QR-коду про вакцинацію людина зможе бути присутньою на масових заходах, ходити в кафе і ресторани, в місця, де є ймовірність близького контакту з великою кількістю людей і поширення інфекції. Ми розглядаємо такі варіанти обмежень, - зазначив мер.

За його словами, обмеження можуть стосуватись також і проїзду в громадському транспорті. Але наголосив, що ці варіанти зараз лише на рівні ідей.

Кличко додав, що це контролюватимуть поліція з Муніципальною вартою, зокрема співробітники столичних комунальних підприємств.

При цьому covid-сертифікати в громадському транспорті на випадок "червоного" рівня київська влада не хоче вводили, але все залежатиме від ситуації з коронавірусом у місті.

Але в разі різкого погіршення ситуації – для того, щоби не вводити повний локдаун, як це було минулого року, ми розглядаємо різні можливі гібридні обмеження, які зараз використовують деякі країни, - наголосив міський голова.

Нагадаємо, що Київ має ризики, щоб потрапити до "помаранчевої" карантинної зони. В столиці приймаються усі необхідні заходи для запобігання карантину.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також