Рубан сказав, чи вводитимуть найближчим часом локдаун в Києві

Ситуація з коронавірусом у місті повністю контрольована
Головне
Рубан сказав, чи вводитимуть найближчим часом локдаун в Києві
Карантин, локдаун в Україні (фото: УНІАН)
3 Вересня 2021, 17:38
читать на русском

Локдаун у Києві найближчим часом не планують запроваджувати. Така ймовірність існує, коли місто перейде в "червону" зону карантину.

Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан у коментарі "Сьогодні".

Рубан  заперечив, що вже від 15 вересня можуть ввести жорсткі обмеження. При цьому він запевнив, що поки обмеження на транспорті вводитися не будуть.

Це недостовірна інформація. Таке рішення може ухвалити тільки наукова рада або Міністерство охорони здоров'я. Також обмеження поки не торкнуться транспорту. Вони можливі лише в тому випадку, якщо місто потрапить в червону зону, але поки таких перспектив у Києва немає, - заявив Рубан.

Водночас посилення карантину у Києві можливе, як місто увійде в "жовту" зону.

За словами Рубана, наразі всі міські служби готуються до різних сценаріїв розвитку подій. Попри те, що спостерігається зростання кількості хворих на коронавірус, ситуація повністю контрольована. А Київ поки в "зеленій" зоні.

Своєю чергою від 6 вересня у Києві працюватиме 10 груп по контролю протиепідеміологічного режиму.

Вони в першу чергу будуть контролювати школи, вузи, студентські гуртожитки, а також місця масового скупчення громадян. Це ті вимоги, які необхідно дотримуватися в карантин в зеленій зоні: безпечна дистанція, носіння масок і дезінфекція рук, - зазначив Рубан.

Нагадаємо, що лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що до України вже прийшла нова хвиля коронавірусу, яку спричинив штам "Дельта". На початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також

1