В Україні можуть посилити обмеження через погіршення COVID-ситуації: умови

Показники не відповідають "зеленій" зоні
Головне
В Україні можуть посилити обмеження через погіршення COVID-ситуації: умови
Карантин, коронавірус (фото: УНІАН)
2 Вересня 2021, 13:56
читать на русском

В Україні погіршилась ситуація з COVID-19, тому країна опинилася на межі виходу з "зеленої" зони. Якщо ситуація не покращиться, в областях можуть посилити карантинні обмеження.

Про це йдеться у прогнозі експертів Київської школи економіки.

Зазначається, що в Україні вже два дні поспіль COVID-показники не відповідають "зеленому" рівню епідемічної небезпеки. При цьому коефіцієнт нових випадків коронавірусу перевищив 4%.

У разі невиконання такої умови протягом ще одного дня, Національна комісія з питань ТЕБ і НС може прийняти рішення про вихід України з "зеленої" зони. Це означає, що регіони будуть розподілені за рівнем епідемічної небезпеки, відповідно до яких будуть посилені обмеження, - повідомили експерти.

Крім того, сьогоднішня ситуація з коронавірусом наразі залишається контрольованою. Втім, на медичну систему продовжує зростати навантаження, а кожне п'яте ліжко для ковідних хворих зайняте, на 14% зайняті ліжка "з киснем".

У порівнянні з минулим тижнем добова смертність в Україні зросла майже на половину.

Найкритичніша ситуація з COVID-19 наразі у Чернівецькій області. Кожен з інших 24 регіонів перебуває в зоні підвищеного ризику загоряння. При цьому в 11 областях коефіцієнт виявлення випадків перевищує рекомендовані ВООЗ 5% - Київська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

Нагадаємо, що лікар-імунолог Андрій Волянський вважає, що до України вже прийшла нова хвиля коронавірусу, яку спричинив штам "Дельта". На початку осені необхідно очікувати на пік захворюваності.

Читайте також наш матеріалНебезпека "Дельти": хвороба розвивається швидше, а нюх фактично не пропадає 

Читайте також

1