Книга про Народних героїв України побачить світ напередодні 30-річчя Незалежності

Презентація відбудеться 23 серпня о 14:00 в КНУ ім. Тараса Шевченка
Книга про Народних героїв України побачить світ напередодні 30-річчя Незалежності
Книга про Народних героїв України (фото: Міноборони)
17 Серпня 2021, 01:05
читать на русском

Першу книгу про Народних героїв України презентуватимуть в актовому залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка напередодні 30-ї річниці Незалежності України. На захід запрошено всіх, чиї розповіді є в книзі, а також родини загиблих Народних героїв.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Планується, що до видання обсягом 400 сторінок увійдуть розповіді про 45 героїв, 9 з яких нагороджено цією відзнакою посмертно. Розповіді побудовано таким чином, щоб читач чув голоси нагороджених, їхні інтонації, особливості мови. Ці розмови дають змогу зрозуміти, що ж такого надзвичайного зробила людина, яка була відзначена народом. Кожна розмова чи нарис про героя – приклад мужності, жертовності та прояву глибинної любові до власної країни, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, книга складається з трьох частин: розмови з тими захисниками України, які отримали нагороди прижиттєво; пам'ять про загиблих; волонтери, медики, журналісти, громадські діячі, які героїчно та самовіддано захищають країну від ворога.

Нагадаємо, нещодавно у Мінобороні розповіли, яким цьогороку буде парад до Дня Незалежності України.  За словами очільника відомства, цього року вирішили "відійти від радянської системи організації" заходу.

Читайте також