Книгу Кіпіані "Справа Василя Стуса" розкупили за лічені хвилини: де придбати

Суддя Заставенко вирішила, що 6 епізодів книги "Справа Василя Стуса" є неправдою
Книгу Кіпіані "Справа Василя Стуса" розкупили за лічені хвилини: де придбати
Книга “Справа Василя СТуса”. Фото: Вахтанг Кіпіані / Facebook
19 Жовтня 2020, 12:09
читать на русском

Останні примірники книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" розкупили після новини про заборону Дарницьким судом її розповсюдження.

Про це розповіла директор з маркетингу видавництва Vivat Катерина Аврамчук у коментарі "Бабелю".

Книг вже немає в наявності, усі розкупили за лічені хвилини, - відзначила представниця видавництва.

За її словами, загалом у продажу було близько 20 тисяч книг. Останні розкупили після рішення суду. Аврамчук каже, що продані екземпляри у покупців не вилучатимуть.

Станом на 11.50 (за київським часом) в книжкових магазинах Yakaboo та Книгарня Є книга відсутня, а також у видавництві Vivat.

Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у Facebook повідомив, що "суддя Заставенко вирішила, що 6 епізодів книги "Справа Василя Стуса" є неправдою".

У коментарі до публікації він додав, що за книгами можна звертатись до нього в особисті повідомленні.

Хай люди мені в приват пишуть. Поступово всім надішлю, - пише Кіпіані.

Скріншот зі сторінки Вахтанга Кіпіані у Facebook

Також Кіпіані у Facebook радить робити замовлення, оскільки новий тираж буде.

За годину книгу "Справа Василя Стуса" розкупили знов. Всі склади порожні - прювєт куму Путіна. Але новий наклад знову буде! Тому раджу робити замовлення або на сайті видавництва Vivat або пишіть мені в месенджер. Ці замовлення будуть відправлені в першу чергу. Ми подамо апеляцію на це ганебне рішення судді Заставенко. Її голос тремтів - соромно було, певно, - додав він.

Читайте також

Зазначимо, що Медведчук позивався до автора книги Вахтанга Кіпіані, видавництва Vivat і книжкової фабрики "Юнісофт" із вимогою заборонити видання й розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" "у будь-який спосіб на будь-якій території".

У книзі йдеться, зокрема, про судовий процес 1980-го року, під час якого Медведчук був адвокатом репресованого поета Василя Стуса. На думку Кіпіані, захисник поета не виконав свого обов’язку та був контрольований радянською системою.

Кіпіані обурений бажанням Медведчука заборонити поширення книги "на будь-якій території". За його словами, станом на липень цього року вже було продано 10 тисяч примірників книги.

16 жовтня у Дарницькому районному суді міста Києва відбулося останнє судове засідання у справі за позовом Віктора Медведчука щодо "захисту честі, гідності та ділової репутації".

19 жовтня Дарницький районний суд заборонив розповсюджувати тираж книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" без дозволу народного депутата, лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" та кума російського президента Путіна Віктора Медведчука.

1