Коболєв стверджує, що після обшуків не тікатиме з України (відео)

Ексочільник "Нафтогазу" виклав свою версію ранкових подій
Коболєв стверджує, що після обшуків не тікатиме з України (відео)
Андрій Коболєв (фото: УНІАН)
1 Лютого 2022, 20:24
читать на русском

Ексголова Національної акціонерної компанії "Нафтогаз" Андрій Коболєв прокоментував обшуки, які проводило ДБР у нього вдома.

Про це Коболєв написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Коболєв розповів, що не був удома, коли обшуки почалися, проте швидко повернувся, коли дізнався від охоронців про ДБР. Він оприлюднив відео із камер спостережень, де видно, як спочатку полісмени перелазять через паркан, а потім група осіб заходить через хвіртку у двір.

З нашого боку у слідчих було повне сприяння в проведенні слідчих дій, включно з добровільним наданням мобільних телефонів для перегляду, – зазначив Коболєв.

Також він виклав свою версію, чому і що у нього шукали.

...підставою стала кримінальна справа за фактом мирного врегулювання проблеми так званого "газу Жеваго". Справа тягнеться вже відносно давно (як і велика кількість інших справ, які відкривалися та продовжують відкриватися або з метою банального залякування, або публічної дискредитації команди "Нафтогазу" 2014-2021). Про неї є багато публічно доступної інформації в пресі, на сайті "Нафтогазу", тому не бачу сенсу тут її пояснювати в деталях, – додав колишній очільник НАК.Коболєв заперечує, що мирова угода між державним "Укртрансгазом" і комерційними підприємствами завдала шкоди державним інтересам, як про це заявляють в ДБР.

Відмічу основне – в процесі врегулювання проблеми, яка виникла понад 20 років тому, команди "Нафтогазу" та "Укртрансгазу" керувались інтересами цих компаній та змогли запобігти незаконному списанню грошових коштів на суму близько 2 млрд грн (в тому числі повернути понад 200 млн грн вже списаних коштів), що значно перевищувало ринкову вартість самого спірного газу в період врегулювання, – додав Коболєв.

Також він стверджує, що не боїться слідчих дій і обшуків: "...мені не соромно і не лячно пояснювати будь-які свої рішення на посаді голови компанії та лідера команди".

Крім того, ексголова "Нафтогазу" стверджує, що не збирається тікати з України.

Я жив, живу і планую продовжувати жити в Україні. Я також започаткував свій приватний бізнес в Україні й не збираюсь від нього відмовлятись. Тому лякати мене чи передавати привіти немає жодного сенсу. Мені не страшно, хоч і трошки огидно, – повідомив він.

Нагадаємо, ДБР 1 лютого провело проводить обшуки у колишнього керівництва НАК "Нафтогаз України", в офісі АТ "Укртрансгаз" та у керівників приватних підприємств. Слідчі дії тривають за фактом незаконного відчуження у 2020 році природного газу на 2,2 млрд гривень.

Читайте також

1