Колаборантам та державним зрадникам в Україні платитимуть мінімальну пенсію

Зараз цей розмір (мінімальна пенсія) становить 2093 гривень та зросте з 1 січня до 2361 гривні
Колаборантам та державним зрадникам в Україні платитимуть мінімальну пенсію
Пенсія фото: УНІАН
16 Грудня 2023, 14:41
читать на русском

Кабінет міністрів схвалив проєкт закону щодо виплат пенсій особам, які вчинили кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку. Їм платитимуть мінімальну пенсію.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram.YouTube Channel

Зокрема, пропонується передбачити, що виплата пенсій особам, засудженим до обмеження волі або позбавлення волі за вчинення умисного кримінального правопорушення, протягом строку відбування покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі здійснюється відповідно до "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в розмірі, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.

Зараз цей розмір (мінімальна пенсія) становить 2093 гривень та зросте з 1 січня до 2361 гривні. Водночас середня пенсія по Україні станом на 1 жовтня становила 5350 гривень.

Нагадаємо, в Україні взагалі хотіли позбавити пенсій людей, які працювали у незаконних органах, утворених російськими загарбниками на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Читайте також