Коли та як завершиться війна в Україні: що заявив міністр оборони Резніков

Війська росіян вже тікають, але їх змусять бігти швидше
Головне
Коли та як завершиться війна в Україні: що заявив міністр оборони Резніков
Війна в Україні, ЗСУ / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
10 Вересня 2022, 18:08
читать на русском

Україна виграє війну проти російських загарбників та поверне свої території, які у неї були станом на 1991 рік.

Впевненість у цьому висловив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю РБК-Україна.

Ми ж захищаємо свою країну, свою родину і свою землю, у нас абсолютно інша мораль. У нас немає іншого варіанту, ми маємо вижити як нація, народ, країна і люди... І тому я переконаний, ще декілька успіхів на фронті в якості певних нехай незначних, але перемог, коли війська росіян будуть бігти, а вони будуть, повірте мені, тому що ми сьогодні руйнуємо їхні логістичні ланцюжки, склади і так далі. І постане питання: а куди йому діватися? І моральний дух... це буде, як лавина, дрогне одна лінія оборони, і воно посиплеться, - зазначив міністр.

Він нагадав, як рашисти тікали з Київщини, Чернігівщини, Сумщини. Резінков каже, що наразі це ж саме, однак тепер в українських військових є більше високоточної артилерії та техніки, тому є шанс такий, що "ця лавина полетить швидше".

З приводу того, яким буде сценарій виходу з цієї війни, міністр не взявся прогнозувати, "тому що це буде залежати від наших партнерів у світі теж".

Тому зараз якщо ми і будемо говорити про модель завершення цієї війни з перемогою України, то тільки з серйозними партнерами і серйозним розумінням архітектури безпеки для України надалі. Тому що було дві Чеченські війни в Росії, де вони після першої підписали мирову угоду і через два роки порушили умови цієї угоди. Тобто знову підступно напали на нещасну Чечню, - нагадав Резніков.

Однак він поділився особистою думкою щодо завершення війни:

Він дуже простий, їх є два - наші прикордонники на всіх кордонах, визнаних в 1991 році, це такий формально-юридичний. А реалістично-життєвий, коли ми з вами зустрінемося в аеропорту "Бориспіль", ви будете сідати на літак з членами своєї родини, вилітаючи, наприклад, до Туреччини, а я зі своєю дружиною буду вилітати, умовно кажучи, теж до Туреччини, і ми з вами будемо обговорювати, в якому готелі ви плануєте зупинитися на відпочинок...

Також Резніков каже, що навіть якщо Україна отримає будь-який акт капітуляції від росії, їй не вдасться уникнути міжнародного трибуналу.

Трибунал і майбутній "Нюрнберг" їх всіх чекає. Навіть якщо їх судитимуть заочно чи посмертно.

А закінчення війни, на думку міністра, має відбутися тоді, коли Україна відновиться в міжнародно визнаних кордонах 1991 року: "це означає і Крим, і Донецьк, і Луганськ".

Нагадаємо, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що війна може тривати щонайменше ще пів року.

1