Коли в Україні варто очікувати нову хвилю COVID-19: відповідь МОЗ

Це буде викликано новим штамом "Омікрон"
Головне
Коли в Україні варто очікувати нову хвилю COVID-19: відповідь МОЗ
Коронавірус, люди у захисних масках Фото: president.gov.ua
2 Січня 2022, 19:52
читать на русском

Головний санітарний лікар Ігор Кузін вважає, що нову хвилю коронавірусу, викликану штамом "Омікрон", варто очікувати у другій половині січня і в лютому. Зараз у країні ще завершується попередня хвиля, спричинена штамом "Дельта".

Про це Кузін сказав в інтерв'ю Суспільному.

За його словами, Україна йде з невеликим запізненням у порівнянні з Євросоюзом. Спалахи, що реєструються в Європі, до нашої країни приходять через 1-2 місяці після того, як вони досягли піку там

Але прогностично десь із другої половини січня і в лютому ми спостерігатимемо підвищення рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію, яка, скоріш за все, вже буде викликана новим штамом "Омікрон", – зазначив санлікар.

Кузін додав, що станом на 30 грудня було виявлено всього шість лабораторно підтверджених випадків штаму "Омікрон" в Україні. Більшість хворих перебували за кордоном, інші - контактували з інфікованими.

Нагадаємо, що у Міністерстві охорони здоров'я дали п'ять рекомендацій українцям через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон". Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що нині влада контролює ситуацію з COVID-19. А наступна хвиля може розпочатись у першій половині лютого.

Читайте також

1