Колишнє керівництво департаменту господарського забезпечення СБУ вкрало 26 мільйонів на закупівлі пального

Чиновники купували паливно-мастильні матеріали для службових авто та бронетехніки Служби безпеки за штучно завищеними цінами.
Важливо
Колишнє керівництво департаменту господарського забезпечення СБУ вкрало 26 мільйонів на закупівлі пального
Служба безпеки України, СБУ (фото: ssu.gov.ua)
11 Квітня 2024, 12:39
читать на русском

Служба безпеки України викрила схему розкрадання коштів, виділених на закупівлю пального для потреб спецслужби у 2022 році.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, до організації оборудки причетні колишні керівник Департаменту господарського забезпечення та його перший заступник. Раніше вони були звільнені із займаних посад за ініціативою Голови СБУ Василя Малюка.

Під час розслідування було становлено, що чоловіки купували паливно-мастильні матеріали для службових авто та бронетехніки Служби безпеки за штучно завищеними цінами.

Для цього вони залучили декілька підконтрольних комерційних структур з Києва, які займаються торгівлею нафтопродуктами. Зокрема, експосадовці вносили недостовірні відомості до фінансово-господарської та звітної документації.

Своїми діями колишні працівники СБУ завдали відомству понад 26 мільйонів гривень збитків.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено понад 11 млн у гривневому еквіваленті. Також за адресами проживання та в офісах керівників афілійованих компаній вилучено незареєстровану зброю.

У них виявили бойові гранати, пістолети-кулемети, ручний гранатомет, бойовий пістолет і понад пів тисячі набоїв до вогнепального озброєння.

Наразі вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжного заходу. Експосадовцям загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, колишнього начальника Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артема Шила було затримано детективами НАБУ та САП за розкрадання майже 94 млн грн на закупівлі трансформаторів для Укрзалізниці.

Читайте також