Колишній співробітник ЦРУ сказав, коли Крим і Донбас повернуться під контроль України

Крим повернеться в Україну за років 10-20
Ексклюзив
Колишній співробітник ЦРУ сказав, коли Крим і Донбас повернуться під контроль України
Війна на Донбасі Фото: Операція об’єднаних сил
22 Березня 2021, 12:01
читать на русском

Неминуча зміна російських еліт зробить питання деокупації Криму і Донбасу більш актуальним.

Про це в інтерв'ю Парламент.UA розповів колишній співробітник ЦРУ, а нині американський фахівець з кібербезпеки Пол Залакі.

Колишній співробітник ЦРУ вважає, що окупований Росією Крим може повернутися під контроль Україні за років 10-20.

Читайте також

Можливо, багато хто не погодиться зі мною, але я вважаю, що Крим кінець кінцем повернеться в Україну. Можливо, це займе більше часу, ніж планується сьогодні - наприклад, не 5 або 10, а 20 років. Хорошим прикладом тут можуть служити країни Балтії, радянську окупацію котрих Захід не визнавав протягом десятків років, - нагадав Залакі.

Американський експерт вчергове нагадав, що терміни деокупації також залежать від того, наскільки Україна зможе впоратися з корупцією, вибудувати систему верховенства закону і домогтися підвищення рівня життя своїх громадян. В цьому випадку, на думку фахівця, вона автоматично стане привабливою для кримчан і жителів Донбасу.


Контекст. Сім років тому, 16 березня 2014 року, в Криму пройшов так званий "референдум", за підсумками якого РФ незаконно окупувала півострів.

Сьомий рік поспіль територія залишається під окупацією, Росія продовжує репресії проти кримчан та нарощує свою військову присутність у регіоні.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про стратегію деокупації та реінтеграції півострова.

Співавтори:
1