Колишній віцепрем`єр Зубко розповів, скільки платить за будинок в Конча-Заспі

Колишній чиновник відреагував на заяву Зеленського за підсумками РНБО
Колишній віцепрем`єр Зубко розповів, скільки платить за будинок в Конча-Заспі
Будинок Геннадія Зубка у Конча-Заспі (Фото: Геннадій Зубко Фейсбук)
16 Травня 2021, 13:30
читать на русском

Ексвіцепрем'єр Геннадій Зубко оприлюднив свої платіжки за оренду будинку в Конча-Заспі у відповідь на заяву президента Володимира Зеленського про "символічну плату" для тих, хто користується державним майном.

Фото будинку в Конча-Заспі і платіжок він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зубко заявив, що ніколи не користувався пільгами і безплатним службовим житлом за час роботи народним депутатом, першим заступником голови Адміністрації президента й у двох урядах.

Житло завжди орендував, а з 2016 року офіційно орендую, проживаю, декларую й оплачую будинок у 265 квадратних метрів (132,5 кв. метри житлових, 132,5 кв. метри підвальних) у базі (або зоні) відпочинку Конча-Заспа, — написав він.

Зубко зазначив, що для когось це, можливо, "символічні суми" за оплату житла, але для нього — ні.

Ні 58 тисяч грн у 2017 році, ні 69 тисяч у 2020 році, ні 104 тисячі грн у 2021 році за місяць, — додав колишній віцепрем’єр.


Читайте також

Контекст. 14 травня президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського), коментуючи підсумки засідання РНБО заявив, що на засіданні порушили питання державних земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці, якими за часів попереднього президента (Порошенка - ред) за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб. Серед прізвищ, які назвав глава держави, було й прізвище Зубка.
Тому РНБО проведе повний аудит усіх угод, який має з`ясувати, яким чином державна земля потрапила до рук тих, хто там живе, але не має жодного стосунку до державного управління.