Колишню резиденцію Януковича перетворять на парк

"Межигір'я" буде парком із новим статусом
Колишню резиденцію Януковича перетворять на парк
Межигір’я (фото: УНІАН)
26 Липня 2022, 12:46
читать на русском

Колишню резиденцію Віктора Януковича "Межигір'я" перетворять на парк із новим статусом.

Про це розповів в етері ТСН міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Зокрема він розповів, який статус отримає колишня резиденція президента-утікача Віктора Януковича.

Це була урядова резиденція "Межигір'я", навколо якої й будувалися усі ці схеми, які наразі розслідуються нашими антикорупційними органами. Але от коли ми почали оголошувати про пам'ятку, я вирішив подивитися, як буде називатися - парк пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я", - розповів Немчінов.

Урядовець додав, що уряд спочатку надав дозвіл на створення такої пам'ятки, а потім вже підготував проєкт указу президента.

Наразі він опрацьовується усіма службами в Офісі президента і ми вже чекаємо на ухвалення фінального рішення, - зазначив Немчінов.

Міністр КМУ каже, що Міністерство екології буде керувати новоствореним парком, але згодом планується створення спеціальної агенції, яка керуватиме природоохоронним фондом.

Після такої трансформації українці зможуть як і раніше відвідувати "Межигір'я".

Нагадаємо, у липні минулого року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою колишньому президенту Віктору Януковичу і його синові у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" шляхом зловживання своїм службовим становищем

1