Коломойський і Боголюбов хочуть відсудити у США 23 мільйони доларів

США конфіскували нерухомість українських олігархів у Далласі і Кентуккі
Коломойський і Боголюбов хочуть відсудити у США 23 мільйони доларів
Ігор Коломойський (Фото: УНІАН)
9 Лютого 2021, 21:00
читать на русском

Українські олігархи Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов подали позов проти США з вимогою відшкодувати їм 23 млн доларів за конфіскацію комерційної нерухомості в Кентуккі і Далласі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Позов подали американська компанія Optima Ventures, зареєстрована в штаті Делавер, та одна її дочірніх фірм. Обидві ці компанії належать колишнім власникам "Приватбанку" Коломойському і Боголюбову.

Згідно з повідомленням у виданні Global Аrbitration Review, позов поданий до Міжнародного центру з врегулювання інвестиційних спорів (ICSID). Водночас на сайті ICSID інформація про цей позов поки що відсутня.

Як відомо, по суті справи, Мін'юст США 6 серпня подав два цивільних позови про конфіскацію майна в Окружний суд Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційна нерухомість в Луїсвіллі (Кентуккі) і Далласі (Техас) була придбана з використанням незаконно привласнених з "ПриватБанку" коштів і підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Ексвласників "ПриватБанку" Коломойського і Боголюбова (досьє Геннадія Боголюбова) звинувачують в тому, що вони відмивали злочинні доходи через банківські рахунки підставних компаній, перш за все у кіпрському відділенні "ПриватБанку".

Читайте також

Нагадаємо, Коломойський та Боголюбов мають виплатити "ПриватБанку" понад мільйон доларів. Виплати на користь банку потрібно здійснити до 15 березня 2021 року. Англійський суд задовольнив прохання ПриватБанку щодо відшкодування витрат, тому зобов’язав колишніх власників та інших відповідачів сплатити банку додатково 1 млн фунтів стерлінгів (приблизно 1 млн 410 тисяч доларів США).