Коломойський передав корпоративні права на медіахолдинг "1+1" трудовому колективу

Відповідне рішення було ухвалено терміном на п’ять років
Коломойський передав корпоративні права на медіахолдинг "1+1" трудовому колективу
Ігор Коломойський
26 Жовтня 2023, 19:42
читать на русском

Бізнесмен Ігор Коломойський вирішив передати свої корпоративні права у медіахолдингу "1+1 media" в управління трудовому колективу в особі чинного гендиректора – Ярослава Пахольчука.

Про це повідомляє ТСН.

"Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", – мовиться у заяві Коломойського.

У документі зазначається, що повноваження щодо управління корпоративними правами передбачають можливість управителя приймати від свого імені будь-які необхідні рішення, крім відчуження та/або обтяження корпоративних прав, належних Коломойському, та отримання дивідендів.

Передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника групи "1+1 media", вирішальний вплив (контроль) залишається за Коломойським.

Як зазначили у ТСН, відповідне рішення було ухвалено терміном на п’ять років.

Нагадаємо, 2 вересня Шевченківський районний суд обрав Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 509 млн гривень.

Сам олігарх, як розповідали його адвокати, відмовляється вносити заставу, оскільки вважає "рішення суду необґрунтованим і хоче дочекатися розгляду апеляції".

Вже 16 вересня суд вирішив переобрати запобіжний захід Коломойському, оскільки він отримав нові підозри. Тоді заставу встановили у розмірі 3 млрд 891 млн гривень.

Також Служба безпеки в результаті обшуків викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень на компаніях "Укрнафта" та "Укртатнафта", що належать Коломойському, за результатами чого топменеджмент другої компанії отримав підозри.

Крім того, 15 вересня Коломойський отримав третю підозру у справі про заволодіння 5,8 млрд грн.

Читайте також

1