У невеличкій камері з туалетом: ЗМІ розповіли, в яких умовах сидить в СІЗО олігарх Коломойський

Затриманий бізнесмен зараз проживає у скромних умовах та без жодних бонусів
Головне
У невеличкій камері з туалетом: ЗМІ розповіли, в яких умовах сидить в СІЗО олігарх Коломойський
Ігор Коломойський (фото: УНІАН)
25 Вересня 2023, 13:27
читать на русском

Бізнесмен Ігор Коломойський, який з 2 вересня перебуває в ізоляторі СБУ, проживає зараз скромно - у невеличкій камері з туалетом. У нього немає жодних бонусів, зокрема, телевізора, інтернету й телефону. Також він пройшов через санітарну обробку.

Про це пише видання LIGA.net з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах. У камері Коломойського, окрім нього, більше нікого немає.

Камера невеличка та чиста. Коломойський в ній один, без телевізора, інтернету й телефону. Зате з парашею в кутку", - каже анонімний співрозмовник.

Як й інші постояльці ізолятора, Коломойський пройшов через санітарну обробку. А співробітники ізолятора перевіряють всю кореспонденцію бізнесмена, як цього вимагає офіційна інструкція.

Відомо, що Коломойського відправили в ізолятор тимчасового тримання СБУ за рішенням суду, щоб забезпечити його надійну охорону, а також, щоб той не мав можливості впливати на свідків. Повідомляється, що двоє з них вже зіткнулися із залякуваннями. Ці свідки отримали анонімні погрози про завдання шкоди здоров’ю та позбавлення життя. Це сталося під час досудового розслідування.

Нагадаємо, вранці 2 вересня СБУ повідомила про підозру олігарху у відмиванні великої суми коштів шляхом виводу за кордон. Зокрема підозра була оголошена за двома статтями КК України:

  • ст. 190 - шахрайство;
  • ст. 209 - легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Того ж дня олігарху було обрано запобіжний захід - його арештували з можливістю внесення застави у 500 млн гривень. Водночас адвокати Коломойського заявили, що "ніхто не буде вносити заставу".

7 вересня детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Також Служба безпеки в результаті обшуків викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень на компаніях "Укрнафта" та "Укртатнафта", що належать Коломойському, за результатами чого топменеджмент другої компанії отримав підозри.

Крім того, 15 вересня Коломойський отримав третю підозру у справі про заволодіння 5,8 млрд грн.

Читайте також