Колумбайн на Черкащині: двоє студентів збиралися повбивати дітей - фото

СБУ викрила та затримала хлопців
Колумбайн на Черкащині: двоє студентів збиралися повбивати дітей - фото
Підготовка до теракту у коледжі на Черкащині Фото: ssu.gov.ua
8 Грудня 2021, 11:29
читать на русском

У Черкаській області затримали двох студентів, які планували здійснити теракт у коледжі та масовий розстріл учнів.

Як повідомляє Служба безпеки України, "викрито двох студентів, які погрожували здійснити масовий розстріл одногрупників. У зловмисників вилучено пістолети".

В СБУ кажуть, що двоє юнаків у забороненій в Україні соцмережі "Вконтакте" опублікували інформацію щодо підготовки теракту. Хлопці поширювали дописи з фото- та відео матеріалами про планування масового розстрілу.

Також, зловмисники закликали через соцмережі приєднуватись до їх злочинної групи для фізичної розправи над однолітками, - йдеться у повідомленні.

Силовики викрили студентів, які повідомляли про плани вчинити колумбайн у коледжі, та провели у них обшуки.

Під час обшуків правоохоронці знайшли пістолети, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Наразі вилучені предмети направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 14 ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб, - кажуть в СБУ.

Нагадаємо, 6 вересня у Полтаві 19-річна Таїсія Петрова прийшла до школи та з арбалета вистрілила у вчителів. Згодом стало відомо, що дівчина вела щоденник, у якому наперед розписала увесь вересень: вбивства, напади та підпал власної оселі.

Читайте також

1