Комендантська година запроваджується в українських містах: що заборонено

Українців просять не блукати вулицями після 22 години
Комендантська година запроваджується в українських містах: що заборонено
Охорона вулиць Фото: https://t.me/UA_National_Police/
24 Лютого 2022, 18:55
читать на русском

У найбільших містах України у зв'язку із запровадженням воєнного стану оголошено про введення комендантської години.

У Києві комендантська година діятиме з 22:00 до 7:00.

Це - вимушений крок, але в нинішніх умовах військової агресії та воєнного стану, необхідний задля безпеки мешканців столиці. Громадський транспорт під час комендантської години працювати не буде. При цьому станції метрополітену будуть доступні як укриття в цілодобовому режимі, - розповів мер Києва Віталій Кличко.

Він звернувся о киян з проханням "вчасно повертатися додому".

За крайньої потреби пересування містом під час комендантської години, зокрема, працівникам змін підприємств критичної інфраструктури, обов’язково потрібно мати при собі документи, що посвідчують особу.

На території Київської області комендантська година діятиме з 22 години вечора до 7 години ранку.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що в області запроваджується комендантська година із 22.00. до 06.00.

Жителям Харківщини заборонено в цей час перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток чи посвідчень особи. Однак громадяни в разі небезпеки безперешкодно можуть прямувати до бомбосховищ і в комендантську годину. Лише необхідно при собі мати посвідчення особи.

Комендантську годину вводять також у Дніпрі та області, Черкаській та Запорізькій областях, у Миколаївській, Полтавській та Херсонській області, у Кіровограді.

Поліція попередила: "у разі проявів безчинства чи мародерства, правоохоронці реагуватимуть максимально жорстко. Правопорушники будуть затримані та доправлені до ізоляторів тимчасового тримання".

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни.

Читайте також

1