Комітет виборців назвав основних союзників "Слуг народу" в Раді

Депутати з "Голосу" та "Довіри" допомагають "слугам" ухвалювати закони
Комітет виборців назвав основних союзників "Слуг народу" в Раді
Верховна Рада
23 Лютого 2021, 07:09
читать на русском

Депутати з фракції "Голос" і з групи "Довіра" стали основними союзниками "Слуг народу" в Верховній Раді.

Про це йдеться у дослідженні Комітету виборців України, опублікованому у Фейсбуці.

Як стверджують у КВУ, у Верховній Раді найчастіше за закони голосують депутати з фракції "Слуга Народу", групи "Довіра" та фракції "Голос".

За період вересня 2020 року по січень цього року було ухвалено 86 законів (без врахування ратифікаційних документів). В середньому кнопку "за" натискали лише 84% або 206 із 247 депутатів "Слуги Народу". Решту голосів, які не вистачало для ухвалення рішень, найчастіше забезпечували депутати групи "Довіра" та фракції "Голос". В середньому "за" натискали 66% (13 депутатів) групи "Довіра" і 65% (12 депутатів) фракції "Голос".

В результаті саме депутати цих політичних сил найактивніше допомагали монобільшості приймати закони тоді, коли власних голосів "Слуги Народу" не вистачало, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

У КВУ зазначають, що за даними голосувань, найближче до умовної коаліції зі "Слугою Народу" мали б знаходитись фракція "Голос" та група "Довіра", оскільки саме у цих політичних сил частіше за інших збігаються результати голосувань із монобільшістю.

В середньому впродовж вересня-січня депутати "Слуги народу", "Голосу" та "Довіри" разом забезпечували 231 голос, що було достатньо для ухвалення законів, – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

За його словами, у інших фракцій та груп показники підтримки рішень парламенту є нижчими.

У КВУ кажуть, що загалом результати моніторингу вказують, що в цілому депутати всіх фракцій та груп ВР переважно підтримують рішення парламенту. Винятком є члени "Опозиційної платформи - За життя", які демонструють найнижчий рівень підтримки прийнятих законів.

Нагадаємо, КВУ повідомив, що найбільшими прогульниками пленарних засідань Верховної Ради під час четвертої сесії стали народні депутати групи "За майбутнє".

1