"Слуга народу" і "Батьківщина" прокоментували можливу коаліцію

У "Слузі народу" поки не визначилися з форматом співпраці, а "Батьківщина" пропонує спільну програму
Важливо
"Слуга народу" і "Батьківщина" прокоментували можливу коаліцію
“Слуга народу” (Фото: Фейсбук)
2 Лютого 2021, 15:17
читать на русском

Парламентські фракції "Слуга народу" і "Батьківщина" обговорюють можливості і шляхи утворення коаліції у Верховній Раді України.

Про це пише видання Цензор.НЕТ.

"Слуга народу" поки не визначилася, в якому форматі краще співпрацювати з "Батьківщиною", розповів заступник голови фракції Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка).

Це ж не просто ми танцюємо якийсь вальс разом з іншою партією. Треба визначитись, що ми танцюємо: вальс, танго, сальсу чи контемпорарі. І чому це буде присвячено. Бо у нас багато розбіжностей із Юлією Володимирівною (досьє Юлії Тимошенко): вона пропонує газ по три гривні, а ми пропонуємо, щоб ринок газу був, вона проти продажу землі, а ми за. В мене питання, що це за танок буде, щоб не виявилось, що один партнер танцює танго, а інший взагалі пробіжку робить. Треба домовитись щодо принципів, з якими ми працюємо, а потім далі говорити про якийсь формат: коаліція чи просто підтримка, чи спільне голосування, чи просто підтримка законопроєктів, - сказав Корнієнко.

Натомість "Батьківщина" пропонує "Слузі народу" затвердити спільну програму і відповідно до неї проводити спільні голосування, розповів нардеп від "Батьківщини" Сергій Соболєв.

Ситуативні голосування, які відбуваються, з цілої низки навіть дуже принципових питань, приводять до того, що сьогоднішня монобільшість вже не існує. Всі голосування останніх місяців відбуваються за дуже рідкісним винятком тільки завдяки голосам інших фракцій або груп. Ми вважаємо, що це абсолютно неправильна ситуація… Тому наша пропозиція абсолютно чітка: хто готовий, ми пропонуємо затвердити ключові програмні моменти і згідно з ними мають відбуватися голосування в парламенті, а не тимчасово, з огляду на ті чи інші інтереси України, - сказав Соболєв.

Він зауважив, що йдеться не про коаліцію, а ключові програмні моменти, які мають бути погоджені.

Бо я не уявляю, як ми можемо знайти спільну мову в питанні того самого грального бізнесу або приватизації земель с/г призначення, за які наша фракція ні за яких умов, ні в яких коаліціях голосувати не буде. Але водночас є десятки питань, які потребують спільної позиції фракції, в тому числі нашої, - сказав нардеп.

Читайте також

Нагадаємо, 26 січня лідерці політичної фракції ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко на засіданні Верховної Ради у вівторок, 26 січня, зателефонував глава Офісу президента Андрій Єрмак (досьє Андрія Єрмака). Напередодні Тимошенко запрошувала його у гості. Пізніше лідерка "Батьківщини" підтвердила свої перемовини з Єрмаком.

Раніше Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила підтримала бюджет на 2021 рік в першому читанні, щоб вчасно його допрацювати до наступного читання. Як відомо, "Батьківщина" офіційно перебуває в опозиції до чинної влади.

1