Комітет з нацбезпеки рекомендував депутатам визначитися з ТСК щодо "вагнерівців"

Депутати мають визначитися з комісією у залі засідань
Комітет з нацбезпеки рекомендував депутатам визначитися з ТСК щодо "вагнерівців"
Верховна Рада
24 Вересня 2020, 18:54
читать на русском

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді винести проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування справи "вагнерівців" у зал засідань для голосування.

Про це повідомив секретар комітету Роман Костенко (фракція партії "Голос"), передає Укрінформ.

Читайте також

Комітет нацбезпеки оборони й розвідки рекомендував Верховній Раді розглянути в залі постанову про створення ТСК щодо "вагнерівців". Таку рекомендацію надіслали до регламентного комітету, - зазначив Костенко.

Нагадаємо, 29 липня в санаторії під Мінськом затримали 33 найманців "ПВК Вагнера".

Однак ніяких звинувачень їм офіційно так і не висунули, а через два тижні 32 з 33 затриманих повернули в Росію.

Читайте також

18 серпня з’явилася інформація про те, що затриманих у липні в Білорусі російських бойовиків насправді планували затримати українські спецслужби. Вони ніби то понад рік вели операцію з розшуку і затримання причетних до злочинів на Донбасі, зокрема до збиття малайзійського Boeing рейсу MH17.

За повідомленнями, бойовикам, які воювали на Донбасі, нібито запропонували "роботу" від імені російської приватної військової компанії, щоб "виманити" їх з Росії. Під запис вони нібито розповідали про свою участь у бойових діях на Донбасі.

Також 18 серпня були оприлюднені записи, автентичність яких наразі перевірити неможливо.

За даними ЗМІ, після доповіді силовиків про спецоперацію Офісу президента, вона була зірвана, ймовірно, через витік інформації.

1