Компанія Jaguar переорієнтовується на випуск електромобілів

На повне освоєння виробництва електромобілів компанії знадобиться п`ять років
Компанія Jaguar переорієнтовується на випуск електромобілів
Електромобіль Jaguar I-Pace (Фото: Jaguar).
15 Лютого 2021, 23:00
читать на русском

Британський автомобільний виробник Jaguar Land Rover (JLR) оголосив, що протягом пʼяти років стане повноцінним брендом електромобілів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У компанії анонсували, що у найближчі пʼять років запустять виробництво шести електричних моделей позашляховиків Land Rover, а перша з них буде представлена в 2024 році.

До 2030 року всі моделі Land Rover будуть доступні в двох варіантах — з бензиновими і електродвигунами, а всі моделі Jaguar будуть виключно електричними. До 2026 року планується повністю відмовитися від моделей з дизельними двигунами

У виробництво електромобілів компанія JLR, яка належить індійській Tata Motors, буде інвестувати близько 3,5 млрд доларів на рік.

Рішення головного виконавчого директора Jaguar Land Rover Тьєррі Боллоре позбутися двигунів внутрішнього згоряння обумовлене посиленою боротьбою з викидами в атмосферу.

Боротьба з ними (дизельними двигунами – ред.) — це наразі своєрідний тренд серед виробників автомобілів: від німецького гіганта Volkswagen AG до виробника авто для перегонів Lotus Cars, які вже оголосили про плани електрифікації своїх авто. Серед причин — дії уряду по всьому світу, які збільшують квоти для електрокарів і їх виробництва та посилюють обмеження для бензинових автомобілів, - пояснив Боллоре.

Читайте також

Нагадаємо, у Швеції створили спеціальну дорогу для зарядки електромобілів під час руху. Повідомляється, що тестування ділянки автотраси з можливістю підзарядки акумуляторів транспортних засобів пройшло у шведському містечку Готланд. Розробили технологію вчені з Ізраїлю, там теж вже змонтували подібну дорогу в столиці країни Тель-Авіві.