Компенсації за зруйноване на Донбасі житло: куди звертатись та як отримати

Звертатись за виплатами повинні особи, які є власниками такого житла
Компенсації за зруйноване на Донбасі житло: куди звертатись та як отримати
Зруйнований будинок у селі Луганське Донецької області (фото: УНІАН)
31 Травня 2021, 13:27
читать на русском

Переселенцям до 2023 року мають виплатити повністю компенсації за зруйноване на Донбасі житло.

Про це повідомив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислав Замлинський в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, для отримання компенсації за повністю зруйноване житло потрібно звернутися до місцевого органу влади. Як правило, це військово-цивільна адміністрація. Звертатись повинні особи, які є власниками цього житла.

Які документи потрібні?

  • Відповідна заява.
  • Копія паспорта.
  • Копія індивідуального податкового номера.
  • Документи, що підтверджують власність на цей об'єкт житлового фонду.

Замлинський зазначив, що спеціальна комісія розглядає питання щодо компенсації громадянам України. Масимальна сума коштів, яку можна отримати за зруйноване житло, становить 300 тисяч гривень.

Нещодавно Мінрегіонбуд переглянув опосередковану вартість спорудженого житла в сторону збільшення. Ці величини також беруться до уваги, коли комісія розглядає питання щодо компенсації громадянам України за зруйноване житло. Звісно, що сума компенсації також визначається на основі цих нормативів. Хочу наголосити, що максимальна сума коштів, яка може бути отримана за зруйноване житло, становить 300 тис. грн, - сказав Замлинський.

Нагадаємо, що місцеві бюджети отримають майже 1,7 млрд грн на реалізацію проєктів у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Читайте також