Комунальник і реєстратор привласнили дві будівлі в історичному центрі Харкова

Підозрювані підробили документи, на підставі яких їх внесли до держреєстру прав
Комунальник і реєстратор привласнили дві будівлі в історичному центрі Харкова
СБУ Фото: ssu.gov.ua
11 Червня 2021, 10:16
читать на русском

Служба безпеки України викрила працівника одного з комунальних підприємств Харківської міської ради та державного реєстратора на махінаціях з нерухомістю. Їхні дії завдали шкоди бюджету на більше ніж 2 мільйони гривень.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що у 2019-2020 роках працівник міського комунального підприємства привласнив два нежитлових приміщення загальною площею понад 0,5 тис. квадратних метрів. Обидві будівлі розташовані в історичному центрі Харкова і перебувають у державній та у комунальній власності.

Підозрювані підробили документи, на підставі яких до державного реєстру прав на нерухоме майно було внесено недостовірні відомості: їх власником нібито є працівник комунального підприємства, - йдеться у повідомленні.

На ці приміщення, за матеріалами СБУ, накладено арешт для початку процедури їх повернення у власність держави і громади міста.

Фото: СБУ

Наразі обом чоловікам правоохоронці повідомили про підозри за різними статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що військова контррозвідка Служби безпеки України викрила протиправну схему, яку організували посадовці одного з підприємств Міністерства оборони України. Вони прикривалися заявами про боротьбу з корупцією на підрядних підприємствах, а самі – завдали збитків державі на понад 5 млн грн.

Читайте також

1