Конгрес США підготував резолюцію про імпічмент Трампа

Його звинувачують у підбурюванні до заколоту
Важливо
Конгрес США підготував резолюцію про імпічмент Трампа
Дональд Трамп (фото: DW)
11 Січня 2021, 20:06
читать на русском

Палата представників Конгресу США оприлюднила офіційний проєкт резолюції про імпічмент чинного президента Дональда Трампа, якого звинувачують за тяжкі злочини та проступки.

Про це повідомляє CNN.

Трамп поставив під серйозну загрозу безпеку Сполучених Штатів і урядові інститути. Своєю поведінкою продемонстрував, що він залишиться загрозою для національної безпеки, демократії та Конституції, - зазначено в тексті документа.

В резолюції також йдеться про те, що Трамп "має бути усунений з посади шляхом імпічменту або засудженням за державну зраду, хабарництво чи інші злочини та проступки".

При цьому наголошується, що, відповідно до 14-ї поправки Конституції, будь-якій особі, яка брала участь у заколоті або повстанні проти Сполучених Штатів, забороняється обіймати будь-яку державну посаду.

Читайте також

Палата представників США проголосує про імпічмент Трампа 13 січня.

У документі також уточнюється, що йдеться про напад прихильників Трампа на будівлю Конгресу 6 січня, під час спільного засідання обох палат під головуванням віцепрезидента Майкла Пенса. Вони проводили офіційну процедуру підрахунку голосів виборників й мали оголосити офіційну перемогу Джо Байдена на президентських виборах.

Крім того, звинувачення проти Дональда Трампа включають його телефонну розмову 2 січня з державним секретарем штату Джорджія Бредом Раффенспергером. Тоді Трамп вимагав "знайти" достатню кількість голосів для того, щоби змінити результати президентських виборів у штаті.

Нагадаємо, що 6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло четверо осіб, затримано 52 людини.

1