Скільки військової техніки знищили в Україні за президентства Кучми, Ющенка та Януковича
Грибна ікра зі спеціями - це не просто вишуканий делікатес, це тепло літніх днів, збережене в банках.
Грибна ікра на зиму
Інгредієнти:
- печериці або інші їстівні гриби
- 1 цибулина (для перевірки грибів)
- лавровий лист
- 400 г цибулі
- 150 мл олії без запаху
- 400 г моркви
- 3 чайні ложки солі
- 3 чайні ложки цукру
- 0,5 чайної ложки меленого перцю (спеції регулюйте на свій смак)
- 50 мл оцту 9%
- 4-5 зубчиків часнику
Приготування: Гриби ретельно переберіть, відкинувши червиві і зіпсовані. Очистіть і промийте під холодною водою. Перекладіть в каструлю, додайте цибулину і лавровий лист. Залийте холодною водою і варіть 35-40 хвилин, знімаючи піну. Якщо цибуля потемніє, гриби можуть бути отруйними. Готові гриби відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.
Цибулю дрібно нарубати. У сковороді розігрійте 100 мл олії і обсмажте цибулю до м'якості. Моркву натріть на крупній тертці і додайте до цибулі. Якщо морква вбере все масло, додайте ще 50 мл, смажте 10-15 хвилин.
Пропустіть через м'ясорубку гриби і зажарку. Суміш перекладіть в каструлю або казанок. Додайте сіль, цукор і мелений перець. Добре перемішайте і поставте на вогонь. Після початку закипання зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте 40 хвилин, помішуючи.
За 10 хвилин до готовності влийте оцет і додайте подрібнений часник. Перемішайте і доведіть до кипіння, варіть ще 10 хвилин.
Готову грибну ікру розкладайте у стерилізовані банкам, наповнивши їх щільно по самі горлечка. Накрийте кришками і закрутіть. Переверніть банки і утепліть, дозволивши охолонути.
Грибна ікра зі спеціями відмінно поєднується з хлібом і гарячим легким супом. У зимовий період така заготовка стане відмінним доповненням до столу.
Читайте також