Кабмін оновив виплати військовим: скільки отримуватимуть на передовій і в тилу
Гливи - одні з найсмачніших грибів, які можна з легкістю знайти в лісі або навіть придбати в магазині. Вони прекрасно підходять як закуска до святкового столу, так і в якості апетитного гарніру до повсякденного обіду.
Гриби по-корейськи
Інгредієнти:
- 500 г глив;
- 1 шт. цибулі ріпчастої (приблизно 150 г);
- 1 шт. моркви (приблизно 150 г);
- 2-3 зубчики часнику;
- 40 мл рафінованої олії;
- 4 столові ложки яблучного оцту (4-5%) або 1 столова ложка столового оцту (9%);
- 1 чайна ложка спецій для моркви по-корейськи;
- 2 чайні ложки солі;
- 1 чайна ложка цукру;
- 2/3 чайної ложки меленого коріандру;
- перець червоний гострий мелений (до смаку).
Підготуйте інгредієнти для маринованих грибів.
На плиту поставте каструлю з 2 літрами води і доведіть до кипіння. У цей час ретельно промийте гливи і видаліть плодоніжки. Якщо гриби великі, можна порізати їх на більш дрібні шматочки.
Коли вода закипить, додайте в неї 1 чайну ложку солі і покладіть гриби. Варіть їх протягом 5-10 хвилин залежно від їх розміру. Маленьким молодим грибам знадобиться всього 5 хвилин до готовності, тоді як більші потребують часу через їхню щільну структуру.
Поки гриби варяться, очистіть моркву і натріть її на тертці для моркви по-корейськи.
Також наріжте цибулю півкільцями. Готові гриби відкиньте на сито або друшляк і дайте їм повністю охолонути.
У великій мисці об'єднайте остиглі гриби з нарізаною цибулею і морквою. Очистіть часник, розчавіть, додайте його до суміші з грибів, цибулі та моркви.
У центр миски покладіть цукор, 1 чайну ложку солі, коріандр і корейську морквяну суміш спецій. За бажанням, додайте червоний гострий перець.
Поступово додайте оцет до суміші. Яблучний оцет використовуйте для більш ніжного смаку, а столовий - для більш гострого.
У невеликій сковороді розігрійте рослинну олію до появи диму.
Обережно залийте гарячою олією спеції, потім добре перемішайте.
Перекладіть гриби з овочами в холодильник для охолодження та маринаду. Рекомендується залишити їх там на 1-2 години, щоб вони добре просочилися. Після цього мариновані гливи по-корейськи готові до подачі.
Читайте також