Консервуємо на зиму: як замаринувати кавуни

Якщо ви ніколи не пробували консервувати кавун на зиму, то обов'язково зробіть це зараз
Консервуємо на зиму: як замаринувати кавуни
11 Жовтня 2023, 22:56
читать на русском

Кавуни прекрасно рятують в спеку і втамовують спрагу. Період плодоношення цієї ягоди нетривалий, тому їх можна заготовити на зиму в банках. При цьому консервований продукт виходить таким же солодким і смачним, як і свіжий.

Для зберігання кавунів найкраще підходять скляні банки, які попередньо стерилізуємо, будь-яким зручним способом.

Кавуни в банках на зиму - рецепт

Інгредієнти:

  • Кавуни - 2 кг
  • Перець горошком - 6 шт.
  • Сіль - 15 гр
  • Цукор - 30 гр
  • Оцет - 90 мл

Кавун ретельно миємо під проточною водою, потім нарізаємо такими шматочками, які легко пройдуть крізь шийку банки.

Чисту банку наповнюємо шматочками кавуна, заливаємо окропом до самого горлечка, накриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, відправляємо на вогонь, повторно доводимо до кипіння.

Насипаємо в банку сіль і цукор, наливаємо оцет і додаємо чорний перець горошком, заливаємо окропом і закочує герметично.

Струшуємо банку з кавунами, щоб кристали цукру і солі швидше розчинилися, перевертаємо догори дном, вкутуємо в ковдру і залишаємо на добу.

Зберігаємо заготовку в погребі.

Смачні мариновані кавуни в банках на зиму

Інгредієнти:

  • кавуни - 2 кг;
  • вода - 1 л;
  • цукор - 30 г;
  • сіль - 30 г;
  • мед - дві столові ложки;
  • 9%-ний оцтовий розчин - 60 мл;
  • листя смородини - дві штуки;
  • кріп.

Наріжте кавун на зиму скибочками. Покладіть в стерильну тару разом з листочками і парасолькою кропу.

Закип'ятіть воду, влийте всередину. Витримайте вісім хвилин, злийте. Прокип'ятіть, залийте знову на п'ять хвилин.

Злийте і поставте на вогонь. Підсоліть, доведіть до кипіння, зніміть з плити.

Додайте в гарячий розсіл оцтовий розчин і мед.

Залийте маринадом кавуни на зиму і закатайте банки.

Читайте також

1