Тарифи, пенсії, субсидії: що зміниться для українців з 1 травня
Яблучне повидло - ідеальний варіант для швидкого сніданку, оскільки готується просто, швидко і з підручних інгредієнтів.
Яблучне повидло
Інгредієнти:
- Яблука - 1.5 кг
- Цукор - 500-600 гр
- Вода - 1 склянка
Яблука вимити, викласти в каструлю, налити воду. Варити 10-15 хвилин, поки плоди не розм`якнуть, а потім подрібнити їх блендером або через сито. Яблучне пюре повернути в каструлю, засипати цукром, включити вогонь. Варити повидло на сильному вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, а потім розкласти яблучне повидло на зиму у стерилізовані банки.
Яблучне повидло на зиму без цукру
Інгредієнти:
- Яблука - 1 кг
- Вода - 250 мл
Якщо ви з якоїсь причини не вживаєте цукор або не хочете годувати солодкою консервацією дитину, можете зробити повидло з яблук без цукру. Для цього потрібно так само як і в попередньому рецепті, вимити плоди, викласти їх в каструлю, залити водою і варити 10-15 хвилин до м'якості. Потім подрібнити в блендері, перелити пюре в каструлю і варити 10-15 хвилин до загустіння, а потім розкладати у стерилізовані банки.
Повидло з яблук з грушами
Інгредієнти:
- Яблука - 0.5 кг
- Груші - 0.5 кг
- Цукор - 600 г
- Вода - 1 склянка
Яблука і груші почистити, скласти в каструлю, залити водою. Варити на повільному вогні 20 хвилин до розм'якшення. Подрібнити в блендері, готове пюре перекласти в каструлю, засипати цукром, варити на сильному вогні 15 хвилин до загустіння, а потім розкласти у стерилізовані банки.
Читайте також