Консервуємо на зиму: як зварити повидло з яблук та груш

Густе повидло можна мазати на хліб або іншу випічку - сніданок готовий
Консервуємо на зиму: як зварити повидло з яблук та груш
27 Вересня 2023, 22:52
читать на русском

Яблучне повидло - ідеальний варіант для швидкого сніданку, оскільки готується просто, швидко і з підручних інгредієнтів.

Яблучне повидло

Інгредієнти:

  • Яблука - 1.5 кг
  • Цукор - 500-600 гр
  • Вода - 1 склянка

Яблука вимити, викласти в каструлю, налити воду. Варити 10-15 хвилин, поки плоди не розм`якнуть, а потім подрібнити їх блендером або через сито. Яблучне пюре повернути в каструлю, засипати цукром, включити вогонь. Варити повидло на сильному вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, а потім розкласти яблучне повидло на зиму у стерилізовані банки.

Яблучне повидло на зиму без цукру

Інгредієнти:

  • Яблука - 1 кг
  • Вода - 250 мл

Якщо ви з якоїсь причини не вживаєте цукор або не хочете годувати солодкою консервацією дитину, можете зробити повидло з яблук без цукру. Для цього потрібно так само як і в попередньому рецепті, вимити плоди, викласти їх в каструлю, залити водою і варити 10-15 хвилин до м'якості. Потім подрібнити в блендері, перелити пюре в каструлю і варити 10-15 хвилин до загустіння, а потім розкладати у стерилізовані банки.

Повидло з яблук з грушами

Інгредієнти:

  • Яблука - 0.5 кг
  • Груші - 0.5 кг
  • Цукор - 600 г
  • Вода - 1 склянка

Яблука і груші почистити, скласти в каструлю, залити водою. Варити на повільному вогні 20 хвилин до розм'якшення. Подрібнити в блендері, готове пюре перекласти в каструлю, засипати цукром, варити на сильному вогні 15 хвилин до загустіння, а потім розкласти у стерилізовані банки.

Читайте також

1