Контрабанда з Китаю: через Україну до Європи хотіли відправити електротранспорт - фото

На митниці вилучили чотири контейнери з електротранспортом
Контрабанда з Китаю: через Україну до Європи хотіли відправити електротранспорт - фото
Контрабанда (фото: Державна митна служба України)
21 Вересня 2021, 12:22
читать на русском

З Китаю до Бельгії та Угорщини транзитом через Україну хотіли незаконно перевезти електротранспорт під виглядом спортивного інвентарю та приладдя.

Про це повідомили в Державній митній службі України.

Київськими митниками виявлено схему незаконного переміщення з Китаю до ряду європейських країн транзитом через Україну дорогого та високоліквідного товару під виглядом спортивного інвентарю та приладдя, - йшлося в повідомленні.

За документами, у чотирьох контейнерах повинно було бути 31 тонна інвентарю та приладдя для занять фізкультурою, гімнастикою або атлетикою: інерційні велотренажери, кронштейни для гантелей, килимки, висувні драбини, стелажі для зберігання тощо. Вартість інвентарю повинна була скласти 53,2 тисяч доларів США.

Замість заявленого в документах, в контейнерах знаходилися електросамокати, електровелосипеди, гіроборди, гіроскутери, електроскутери, електроскейти, моноколеса, електроборди, блендери, операційні світильники, холодильники, інвалідні коляски з електроприводом, роботи-пилососи, шліфульвальні машинки тощо, - додали в повідомленні.
Зазначили, що вартість вилученого товару є в декілька десятків разів вищою від заявленої в документах.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт президента Володимира Зеленського №5420 щодо криміналізації контрабанди.

Читайте також

1