Король Чарльз III та його син Вільям не зможуть мандрувати разом: чому так сталось

Трон не повинен втратити спадкоємця
Король Чарльз III та його син Вільям не зможуть мандрувати разом: чому так сталось
Чарльз та Вільям / Фото з відкритих джерел
22 Вересня 2022, 15:22
читать на русском

Король Чарльз III та його син принц Вільям більше не зможуть разом літати літаком через королівську традицію.

Згідно з традиціями Великої Британії, король і його прямий спадкоємець не повинні сідати в один літак для уникнення трагедії. Тоді трон не залишиться без монарха. Оскільки у разі краху і загибелі одразу і короля, і його сина, тоді на трон повинен буде зійти старший син самого Вільяма – принц Джордж, який ще дуже малий.

Крім цього, неофіційне правило поширюється на принца Вільяма та його сина Джорджа, який зараз перебуває на другому місці в лінії наслідування британського трону.

За життя королева Єлизавета II турбувалася щодо того, що Вільям із сім'єю часто подорожує гелікоптером. І забороняла їм це робити, хоч Вільям часто не слухався і порушував заборону.

У королівській родині існує ще одне правило: кілька спадкоємців трону не можуть злітати на одному літаку чи гелікоптері, щоб уникнути загибелі одразу всіх спадкоємців у разі авіакатастрофи.

Однак до смерті королеви Вільям багато разів літав з усією сім'єю, зокрема і в королівські поїздки до Канади, Німеччини та інших країн, але невідомо, чи продовжить він це робити зараз, коли став першим у черзі на престол.

Нагадаємо, 8 вересня Букінгемський палац повідомив про смерть Єлизавети ІІ. Престол перейшов її синові Чарльзу, який взяв собі ім'я Карла III.

10 вересня Карл ІІІ був оголошений королем Сполученого Королівства. 

Читайте також

1