Коронавірус в Україні ще є: скільки випадків реєструють на день

В різних країнах з’являються нові штами і мутації вірусу
Важливо
Коронавірус в Україні ще є: скільки випадків реєструють на день
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках Фото: УНІАН
30 Травня 2022, 14:51
читать на русском

Щодня в Україні реєструють близько 4 тисяч нових випадків COVID-19. За тиждень від коронавірусної інфекції помирає 20-30 осіб. Це набагато менше, ніж було під час пікових навантажень і хвиль коронавірусу.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю “Суспільному”.

За його словами, в різних країнах світу, зокрема у Китаї, з’являються нові штами і мутації вірусу. В Україні наразі не зафіксовано нових видів, хоча рівень тестування впав майже на 90%.

В Україні продовжується молекулярний епідеміологічний нагляд. Це означає, що ми з кожної території, області, беремо зразки ковіду, і розшифровуємо геном, дивимося, які штами циркулюють в Україні. Так ось, в країні продовжує циркулювати “Омікрон”. Він викликає набагато легші випадки, які маскуються під звичайні ГРВІ, проходять за 3-4 дні, і найчастіше не призводять до важкого перебігу, - розповів Кузін.

В середньому зараз проводять близько 3,5 тисяч тестів з використанням швидких методів діагностики, каже санлікар. І 1100-1200 досліджень ПЛР — це коли пацієнт або госпіталізується, або в нього проводиться повноцінне молекулярне дослідження.

Сумарно впродовж тижня ми реєструємо близько 4 тисяч нових випадків інфікування COVID-19. На жаль, також є смертельні випадки, випадки інфікування і хвороби серед медичних працівників. Але загальна кількість є дійсно меншою, - наголосив Кузін.