Корупція - це велика проблема нашого часу: Беленюк про корупційний скандал з Юрченком

Спортсмен не знайомий з однопартійцем, якого піймали на хабарі
Ексклюзив
Корупція - це велика проблема нашого часу: Беленюк про корупційний скандал з Юрченком
Жан Беленюк у Верховній Раді
8 Жовтня 2020, 04:25
читать на русском

Народний депутат від партії "Слуги народу", спортсмен Жан Беленюк прокоментував корупційний скандал з Олександром Юрченком та розповів, як ставиться до корупції.

Про це він повідомив в інтерв’ю "Парламент UA".

Читайте також

У депутата запитали про нещодавній скандал з депутатом фракції "Слуга народу" Олександром Юрченком, якому пропонували хабара та уточнили, чи були у нього подібні випадки.

Я розумію, про що ви говорите. Ось у нас 250 людей у фракції. Я деяких знаю, деяких ні. Не знаю, чим вони до цього займалися, який у них бекграунд, хто з них ким був. Я над своєю кар'єрою працював протягом двадцяти років для того, щоб істотний відсоток українців знав моє ім'я і прізвище, як я виглядаю. Можна все життя працювати над своєю репутацією, і якийсь один необдуманий крок може просто перекреслити всі ці роки в одну мить. Мені багато хто говорив ще до того, як я вступив в свої повноваження, що за мною буде найпильніша увага. Якщо, умовно, Вася Пупкін щось зробить, то сьогодні поговорять, завтра забудеться, а якщо це зробить Жан Беленюк, то це буде знати вся країна. Тому, я намагаюся не вплутуватися в те, в чому я не розбираюся, - відповів Беленюк.

За його словами, він взагалі не знайомий особисто з Олександром Юрченком, але бачив його у сесійній залі.

Нехай в цьому питанні розбираються компетентні органи. Загалом, корупція - це велика проблема нашого часу. Я думаю, нам потрібно формувати те, що називається елітою, людей, які думають в іншому ракурсі і, в першу чергу, поважають себе, а я себе поважаю, - додав він.

Раніше Беленюк розповів, як він собі уявляв депутатів та якою виявилася реальність.

Читайте також

Читайте більше у інтерв'ю Жана Беленюка "Парламент UA"

Нагадаємо, що 14 вересня Національне антикорупційне бюро України викрило на хабарі помічника народного депутата від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Та показало відео з доказами хабарництва нардепа Юрченка. У зв’язку з цим нардеп добровільно вийшов з фракції на час розслідування.

21 вересня Вищий антикорупційний суд України взяв під варту народного депутата Олександра Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн. 25 вересня нардеп вніс заставу і вийшов із СІЗО.

1