Космічна компанія Безоса подала до суду на NASA

Судитимуться через контракт NASA з компанією Ілона Маска
Космічна компанія Безоса подала до суду на NASA
Джефф Безос (фото DW)
17 Серпня 2021, 21:27
читать на русском

Космічна компанія Джеффа Безоса Blue Origin подала до суду на NASA через угоду, укладену з компанією Ілона Маска SpaseX, у розмірі 2,9 мільярда доларів. Blue Origin назвали контракт несправедливим.

Про це повідомляє BBC.

Ми твердо віримо, що проблеми, визначені в цій закупівлі та її результати, мають бути вирішені для відновлення справедливості, створення конкуренції та забезпечення безпечного повернення Америки на Місяць, - говорить Blue Origin.

Як зазначається, причиною позову є рішення, за яким у квітні NASA уклало угоду з однією компанією, а не двома, як очікувалося раніше. Це сталося через дефіцит фінансування. Поточний бюджет космічного агентства не дозволяє обрати дві компанії. Адже Конгрес надав йому лише 850 млн доларів, а не 3,3 млрд доларів, які потрібні для реалізації проєкту.

Blue Origin заявила, що потрібні послуги двох компаній, аби забезпечити доставлення астронавтів на поверхню Місяця вже у 2024 році.

Своєю чергою, Nasa поки не коментує ситуацію, але агентство повинно подати відповідь на судовий позов до 12 жовтня.

Нагадаємо, компанія Ілона Маска SpaceX буде запускати першу місію NASA до Місяця Юпітера – Європи.

Про те, як компанія Blue Origin здійснила 16-й запуск у космос корабля New Shepard і перший з астронавтами на борту, читайте в матеріалі Парламент.ua: Засновник Amazon Джефф Безос полетів в космос.

Читайте також

1