NASA відправить місію для дослідження троянських астероїдів

Троянські астроїди є кам’яними залишками зовнішніх планет Сонячної системи
NASA відправить місію для дослідження троянських астероїдів
Космос (фото: NASA)
21 Січня 2021, 02:04
читать на русском
Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу відправить у жовтні першу місію "Lucy" для дослідження троянських астероїдів.

Про це повідомляє SciTechDaily.

Троянські астроїди є кам’яними залишками зовнішніх планет Сонячної системи, які обертаються навколо Сонця на відстані Юпітера.

У NASA заявили, що сама місія "Lucy2 революціонізує людські знання про планетарне походження та формування нашої Сонячної системи.

Читайте також

Нагадаємо, що у Флориді у дослідницькому центрі NASA успішно пройшли випробування нової моделі компактного місяцехода, що симулює поверхню Місяця.

Дослідники в Космічному центрі імені Кеннеді у Флориді нещодавно випробували новий роботизований всюдихід у 120-тонному контейнері із камінням та пилом реголіту, що симулює поверхню Місяця. Чотириколісний CubeRover подолав дюни абразивного пилу, розвернувся на місці після чого рухався вгору-внизу крутими стінами траншеї й провів ще понад 150 випробувань мобільності.

Також вчені NASA спільно з Лабораторією реактивного руху Каліфорнійського технологічного інституту працюють над розробкою собак-роботів для досліджень Марсу.

Mars Dogs використовуватимуться для автономної навігації по перетнутій місцевості і підземним печерам Червоної планети.

1