Котлети по-київськи: як приготувати "візитку української столиці"

Котлету по-київськи знають і люблять в усіх куточках планети
Котлети по-київськи: як приготувати "візитку української столиці"
Котлета по-київськи
9 Листопада 2022, 20:39
читать на русском

Попри промовисту назву страви, на її авторство претендують й інші країни. За однією з версій, її батьківщиною є Франція, за іншою — Америка. Зокрема, за "французькою" теорією, котлету з курячого філе вигадав кухар Ніколя Апперт. Рецепт було вивезено з Франції кухарями, яких відрядила на навчання імператриця Єлизавета. А от американці стверджують, що котлета по-київськи називається так через популярність страви серед мігрантів з України.

В будь-якому разі, у всьому світі страву з курячого філе знають саме під назвою "котлета по-київськи".

Інгредієнти

  • куряче філе — 4 штуки;
  • вершкове масло — 120 грамів;
  • петрушка — 1 пучок;
  • часник — 2 зубчики;
  • діжонська гірчиця — 1 чайна ложка;
  • борошно — 60 грамів;
  • яйця — 1 штука;
  • молоко — 1 столова ложка;
  • панірувальні сухарі — 100 грамів;
  • олія — 200 грамів;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Для початку підготуйте куряче філе. Відріжте від більшої частини грудки мініфіле та відкладіть його. Розріжте грудку так, щоб її можна було відкрити книжечкою. Акуратно відбийте філе молотком або качалкою, намагаючись уникнути утворення дірок у м’ясі. Повторіть процес з мініфіле.

Приготуйте трав’яне масло. Подрібніть петрушку та часник, змішайте їх з сіллю, перцем, гірчицею та пом’якшеним вершковим маслом. Поділіть цю суміш на чотири рівні частини. Сформовані кнелі покладіть у холодильник, щоб масло знову застигло.

Тепер розгортаємо кожне філе та кладемо в центрі кнелю з масляно-трав’яної суміші. Філе потрібно обережно загорнути, як сигару. Кожну заготовку котлети необхідно занурити у борошно та відправити до морозилки на декілька хвилин.

Тим часом змішайте яйце з молоком. У цю суміш занурте охолоджені заготовки котлет. Після цього ретельно покрийте кожну котлету панірувальними сухарями та відправте заготовки у холодильник  на 30 хвилин.

У глибокій пательні розігрійте рослинну олію. Обсмажте котлети з кожної сторони по 2—3 хвилини, до утворення золотавої скоринки. Після цього котлети потрібно викласти на деко та доготувати у духовці протягом 12—14 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавати страву радимо з картопляним пюре та квасолею.

Читайте також