Країни-члени ОДКБ відмовилися воювати проти України

Країни ОДКБ не визнали анексію Криму та незалежність "ЛДНР"
Важливо
Країни-члени ОДКБ відмовилися воювати проти України
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
27 Квітня 2022, 16:12
читать на русском

Країни-члени Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) не підтримали росію та відмовилися брати участь у війні проти України.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони в Facebook.

Країни – члени Організації договору колективної безпеки (військово-політична міжнародна організація, до якої входять білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, росія, Таджикистан) не виявляють бажання брати участь у війні проти України. Попри наполягання рф, учасники ОДКБ не хочуть ухвалювати рішення щодо проведення миротворчих операцій поза межами своїх країн. В тому числі на території так званих "ДНР" та "ЛНР", - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що члени ОДКБ можуть розглянути можливість обмеженого розгортання національних контингентів на територіях рф або білорусі, після офіційної заяви щодо нападу України на їхню територію.

Своєю чергою 15 квітня міністр оборони Казахстану Руслан Жаксиликов заявив, що країна не отримала запит щодо направлення національних військ на територію України. Тобто питання участі у війні в України не розглядають.

Таким чином всі країни-учасники ОДКБ, окрім росії та білорусі, дотримуються нейтралітету в питанні російського вторгнення. Зокрема, жодна країна не визнала анексію Криму та незалежність "ЛДНР".

Нагадаємо, голова Офісу президента Олексій Арестович заявив, що максимум через три тижні почне згасати активна фаза війни росії проти України. Подальший розвиток подій залежить від мирних переговорів.

1