Путін замість перемовин хоче захопити якомога більше українських територій, - ЗМІ

Знищення крейсера "Москва" було сильним приниженням для російського диктатора
Важливо
Путін замість перемовин хоче захопити якомога більше українських територій, - ЗМІ
Володимир Путін (Фото: РБК)
25 Квітня 2022, 00:37
читать на русском

Джерела у Кремлі повідомили журналістам, що російський диктатор владімір путін має викривлене розуміння ситуації в Україні й хоче чимшвидше захопити якомога більше територій.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на три джерела в Кремлі, які спілкуються з близьким оточенням путіна

Джерела зазначають, що у березні 2022 року путін серйозно роздумував про підписання якогось перемир'я з Україною після невдач російської армії. Проте зараз він хоче захопити якомога більше територій, оскільки він не бачить, як можна припинити цю війну інакше.

Після знищення українськими ракетами "Нептун" російського крейсера "Москва" путін був настільки розлючений, що відкинув ідею про досягнення письмової угоди.

Була надія на якусь угоду, домовленості. Путін вагався. Йому треба було знайти шлях, як вийти з цієї ситуації переможцем. Після кораблетрощі "Москви", путін дав зрозуміти, що він не підпише ніяких угод. Тепер він не має вигляд переможця, бо знищення "Москви" було приниженням для нього, - заявило джерело у Кремлі.

Один із посадовців, з якими поспілкувалися журналісти Financial Times, запевнив, що путін навсправжки вірить в усі ті нісенітниці, про які розповідають на російському телебаченні, і ладен іти до великої перемоги. Вони стверджують, що генерали доповідають путіну те, що він хоче чути, а також його близьке оточення повторює пропагандистські дурниці з російського телебачення.

Нібито під час розмов зі своїми близькими соратниками, путін серйозно говорив про те, що російські військові не обстрілювали цивільне населення в Маріуполі, зокрема на території заводу "Азовсталь".

Президент росії уникає зустрічі із Зеленським за будь-яку ціну й каже, що "поки ще не час для такої зустрічі". У Кремлі припускають, що він натякає на те, що спершу російській армії потрібно захопити більше територій, аби мати перевагу на переговорах.

Деякі російські посадовці остерігаються застосування тактичної ядерної зброї по території України, якщо путінська армія зазнає невдачі при подальшому наступі.

Під час телефонної розмови з президентом Євроради Шарлем Мішелем, який намагався переконати путіна зустрітися із Зеленським, російський лідер нібито сказав йому, що переговори зайшли в глухий кут, бо Україна "звела стіну", а тому поки що не час для такої зустрічі. Подібне він розповідає і турецькому президенту Реджепу Таїпу Ердоґану.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що російська війна в Україні може затягнутися до кінця наступного, 2023 року.

Читайте також