Кравчук: Україна передасть бойовикам 11 осіб за дев'ятьох полонених

Обмін полонених відбудеться за ініціативи так званих "представників ОРДЛО"
Головне
Кравчук: Україна передасть бойовикам 11 осіб за дев'ятьох полонених
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
21 Січня 2021, 10:47
читать на русском

Українська сторона може віддати бойовикам ОРДЛО 11 утримуваних осіб у відповідь на передачу дев’ятьох полонених за посередництва депутата від "опозиційної платформи - За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука.

Голова Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук  у коментарі "Суспільному" розповів, що ініціативу проявили бойовики ОРДЛО, заявивши, що у зв’язку зі святом Водохреще "у гуманітарних цілях" готові передати Україні утримуваних ними осіб.

Але не прямо звернулися, наприклад, до мене як до голови ТКГ, а заявили, що передадуть через посередника - і назвали його прізвище - Медведчук Віктор. Таким чином, вирішено було питання не на засіданні робочої групи, а це ініціатива ОРДЛО. Ось зараз ця ініціатива розв’язується, ми хочемо поставити її в рамки нормальних механізмів, - пояснив Кравчук.

Нагадаємо, 16 січня низка російських ЗМІ повідомила, що окупанти на Донбасі готові передати українській стороні деяких утримуваних у місцях позбавлення волі громадян України за посередництва Медведчука (Віктор Медведчук - досьє).

Голова Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук (досьє Кравчука) вважає, що передача громадян України голові партії "Опозиційний блок - За життя" (ОПЗЖ) Віктору Медведчуку є порушенням міжнародних домовленостей.

Згодом стало відомо, що українські спецслужби проведуть перевірку осіб, яких бойовики так званих "ДНР" та "ЛНР" зважилися повернути на підконтрольну уряду України територію за посередництва Медведчука.

1