Кремль збільшив кількість медиків, що стежать за здоров'ям Путіна

На ВЕФ у Владивостоці біля російського диктатора нарахували 12 медпрацівників
Кремль збільшив кількість медиків, що стежать за здоров'ям Путіна
володимир путін, Фото: AFP
13 Вересня 2022, 11:04
читать на русском

Російського президента владіміра путіна під час його поїздок країною стали супроводжувати ще більше медпрацівників.

Як повідомляє російська служба BBC, зокрема, під час поїздки путіна на Східний економічний форум (ВЕФ), який відбувся 6 та 7 вересня 2022 року, за його станом стежили 12 медиків кремлівської Центральної клінічної лікарні (ЦКЛ).

Видання пише, що лікарі прилетіли з Москви до Владивостока за 10 днів до президента і сиділи на карантині в готелі на острові, де проходив форум.

Медики щороку відлітають до Владивостока за тиждень до прибуття президента на ВЕФ і залишають його вже після повернення путіна до Москви, випливає з опублікованих держконтрактів. Цього року ЦКЛ заплатила за проживання своїх 12 співробітників з 27 серпня до 9 вересня 738 тисяч рублів (пів мільйона гривень. - Ред.). До цього суми були меншими. У 2021 році путіна супроводжували на форум лише два лікарі, у 2019 та 2018 роках - вісім, - пише видання.

BBC повідомляє, що у вересні 2017 року проживання медиків на ВЕФ обійшлося казні майже у мільйон рублів.

А на карантин для путіна управління справами президента рф від початку пандемії витратило мільярди рублів.

Нагадаємо, під час пандемії коронавірусу на росії створили так звану систему турботи про здоров'я президента країни владіміра путіна. Зокрема, у 2021 році після щеплень від коронавірусу путін став більше їздити – відвідувати публічні заходи та зустрічі. І щоразу, за два тижні до його приїзду, російські медики, пілоти та водії сідали до карантину. На це витрачалося сотні мільйонів рублів.

Читайте також

1