Пілотів та стюардес з "льотного загону Путіна" змушують здавати сотні аналізів – BBC

Російський диктатор боїться заразитися від обслуговуючого персоналу
Пілотів та стюардес з "льотного загону Путіна" змушують здавати сотні аналізів – BBC
путін фото: kremlin.ru
4 Липня 2022, 23:03
читать на русском

Під час пандемії коронавірусу на росії створили так звану систему турботи про здоров'я президента країни владіміра путіна. 

Як повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі,  у 2021 році після щеплень від коронавірусу путін став більше їздити – відвідувати публічні заходи та зустрічі, наприклад, з іншими світовими лідерами. Щоразу, за два тижні до його приїзду, російські медики, пілоти та водії сідали до карантину. На це витрачалося сотні мільйонів рублів.

Зазначається, що потрапити на зустріч із Путіним можна було, тільки склавши безліч аналізів. Як мінімум, два аналізи крові на антитіла до коронавірусу та чотири ПЛР-тести вже в карантині. Можливі аналізи на різні маркери запалень в організмі, інші інфекції та глисти.

Зокрема, літний загін "Росія", чиї екіпажі літають з путіним, лише на аналізи витратив 125 млн рублів. З червня 2021 року льотчики та стюардеси стали здавати не лише ПЛР, а й усі види досліджень на COVID-19. Щомісяця вони складали до 2 тисяч термінових ПЛР-тестів та до 600 тестів на антитіла. А також – півсотні аналізів крові на біомаркери та 100 – 200 аналізів калу для виявлення коронавірусу.

Видання пише, що з 2020 року лікарі постійно чергують біля резиденції путіна на Валдаї (Новгородська область). Під їхній карантин навіть закрили готель, що знаходиться поряд із резиденцією. Лише на карантин та аналізи було витрачено близько 1,5 млрд рублів, ще не менше 1,7 млрд обсерватори отримали у вигляді субсидій.

Також Бі-Бі-Сі вдалося дізнатися, що перед 9 травня 2022 року в московських готелях два тижні в карантині знаходилося близько 400 осіб – це обслуговуючий персонал та ветерани, які мали потрапити на центральну трибуну та особисто потиснути руку путіну.

Однак і до пандемії в будь-яку велику поїздку російського президента супроводжував справжній "десант" лікарів - інфекціоністи, пульмонологи, кардіологи, ЛОР та інші. Наприклад, вони літали через усю країну на Східний та Арктичний форуми, - йдеться у повідомленні.

Експерти вважають, що такі безпрецедентні заходи з безпеки можуть бути пов'язані з особистими страхами російського диктатора - про "недовірливість і фобії путіна, наприклад, побоювання біологічної зброї".

За словами лікаря Костянтина Балонова, що працює у клініці Tufts Medical Center у США, підвищені заходи безпеки можуть застосовуватися для пацієнтів зі зниженим імунітетом, наприклад, внаслідок проходження хімієтерапії.

Але й у цьому випадку карантин та численні аналізи - явно надмірна міра. До того ж путін, на відео не справляє враження тяжко хворої людини з імуносупресією, каже лікар.

Нагадаємо, вже давно ходять чутки про онкологічну хворобу російського диктатора та його можливу скору смерть. Вважається, що саме тому путін почав готувати собі наступника, який посяде його місце у президентському кріслі.

Читайте також

1