Куди скаржитися на корупцію в податковій: адреси і номери телефонів

В Державній податковій службі України пояснили, куди можна подати повідомлення про корупцію
Важливо
Куди скаржитися на корупцію в податковій: адреси і номери телефонів
Документи (фото: Pexels)
13 Квітня 2024, 14:46
читать на русском

Державна податкова служба України та її територіальні органи підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів. У ДПС запевняють, що він є безпечним та конфіденційним каналом для викривачів.

Про це податківці повідомили 9 квітня на своєму офіційному сайті.

В ДПС пояснюють, що єдиний портал повідомлень викривачів – це інформаційно-комунікаційна система, яка має комплексну систему захисту інформації з підтвердженою відповідністю згідно із Законом України «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах».

«Портал є безпечним та конфіденційним каналом для викривачів. Він мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації та гарантує заявникам дотримання умов анонімності та конфіденційності, надійний захист персональних даних. Система забезпечує збирання, зберігання, використання, захист, облік, пошук та узагальнення повідомлень та іншої інформації від викривачів, у тому числі даних про їх статус, стан та результати розгляду їх повідомлень», - йдеться в повідомленні податкової служби.

Викривачі через Портал можуть повідомляти про факти корупції в апараті ДПС та її територіальних органах, свідками яких вони стали.

Про відомі факти таких правопорушень, українцям пропонують повідомляти:

  • на Єдиному порталі повідомлень викривачів, який знаходиться за цим посиланням.
  • через сервіс «Пульс» - електронна скринька [email protected];
  • багатоканальний номер телефону 0 800 501 007 (обравши на інтерактивному голосовому автовідповідачі: фізичним особам напрям «5», працівникам органів ДПС напрям «7»).

Нагадаємо, Кабінет міністрів та представники профільних комітетів Верховної Ради обговорюють план збільшення доходів бюджету на 0,5% від ВВП, який Україна має презентувати в межах програми з Міжнародним валютним фондом. Цей план передбачає запровадження низки нових податків.

Читайте також