Куди звертатися киянам, у яких досі немає світла: інструкція від Yasno

В оселях киян електроенергія має бути не менше, як 4 години на добу
Важливо
Куди звертатися киянам, у яких досі немає світла: інструкція від Yasno
Свічки (Фото: 5.ua)
28 Листопада 2022, 15:31
читать на русском

Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко розповів, що робити споживачам електроенергії, зокрема киянам, у разі тривалого відключення електроенергії.

У своєму Facebook він також написав низку причин, через які відключення світла в Києві може бути більш ніж на 4 години, і це не тільки ракетні удари російських військових.

Якщо у вас за останню добу не було хоча б 4 години зі світлом, напишіть у ДТЕК Київські електромережі, колеги допоможуть вам розібратися, в чому проблема на вашу адресу. Відповідь можуть дати не відразу, бо потрібен час розібратися, що сталося саме у вас", - зазначив Коваленко.

Проблеми можуть бути різними, і серед них відмова автоматики.

Зараз є значна кількість будинків, де телемеханіка не спрацьовує через велику кількість відключень/включень. Аварійним бригадам колег доводиться виїжджати та підключати такі будинки вручну. А це триває багато часу", - зазначив він.

За словами Коваленка, також у квартирах та будинках українцям краще вимикати всі електроприлади із мережі.

"Це потрібно робити, щоб при підключенні не створювати значних стрибків навантаження. Та й для того, щоб світло в кімнаті не розбудило вас вночі", - зазначив він.

Нагадаємо,  у столиці України з 26 листопада екстрені відключення світла мають тривати не більше 5 годин поспіль, стабілізаційні графіки поки не діють.

Читайте також

1