Кухня народів світу: готуємо помідори по-вірменськи

Рецепт маринованих помідорів по-вірменськи простий та цікавий. Готові томати будуть вже через добу. Варто приготувати!
Кухня народів світу: готуємо помідори по-вірменськи
15 Лютого 2024, 22:57
читать на русском

Помідори вірменчики – це класична армянська овочева закуска, яка вже давно стала популярною і в нашій країні. Основний склад: помідори, начинка із зелені та маринад зі спеціями та оцтом.

На смак ця закуска ароматна, пряна, в міру солодка та солона. Для неї варто вибирати томати середнього, бажаного однакового розміру, зі щільною шкіркою. До начинки можна також додавати й іншу зелень: кріп, базилік, чебрець.

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг 200 г
  • часник – 4-7 зубків
  • петрушка – 2 пучки
  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 3 ст. л.
  • оцет – 4 ст. л.
  • лавровий лист – 3-4 шт.
  • перець горошком – 7-8 шт.
  • зерна гірчиці – 1 ч. л.

Для маринаду у каструлю вливаємо 1 л води, додаємо усі спеції та прянощі: сіль, цукор, лавровий лист, горошини перцю, зерна гірчиці.

Маринад доводимо до кипіння, вливаємо оцет та перемішуємо.

До начинки до нарізаної петрушки додаємо пропущений через прес часник, перемішуємо.

Помідори промиваємо холодною водою та робимо ножем хрестоподібні надрізи.

Начиняємо помідори зеленню з часником і викладаємо у каструлю.

Заливаємо фаршировані томати теплим маринадом і накриваємо кришкою.

Залишаємо маринуватися за кімнатної температури 2-4 години. Потім поміщаємо каструлю у холодильник на добу.

Помідори вірменчики готові. Подайте до відвареної картоплі або картопляного пюре. Смачного!

Читайте також