Глава МЗС: безвізовому режиму ніщо не загрожує

За словами очільника МЗС, позиції України та Європейського Союзу абсолютно тотожні в питаннях антикорупції
Важливо
Глава МЗС: безвізовому режиму ніщо не загрожує
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
6 Жовтня 2020, 17:02
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що безвізовому режиму між Україною та Європейським союзом ніщо не загрожує.

За словами очільника МЗС, немає суперечки довкола антикорупційних органів, ніщо не загрожує безвізовому режиму.

Є абсолютно чітка позиція президента, України як держави, що ми зацікавлені в існуванні сильних, незалежних, антикорупційних органів в Україні, але протягом усього часу з моменту їх існування не було жодного року, щоб життя цих органів було легке та спокійне, - сказав Кулеба в інтерв'ю BBC News Україна.

Читайте також

Міністр наголосив, що позиції України та Європейського Союзу абсолютно тотожні в питаннях антикорупції.

Нагадаємо, 17 вересня повідомлялося, що у Європарламенті попередили Україну про фінансові ризики, які можуть виникнути через проблемну процедуру відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

А Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП Україна може втратити безвізовий режим і велику фінансову допомогу від ЄС.

Поки міжнародне співтовариство зайнято Білоруссю, уряд України спішно підштовхує кандидатів, які не мають досвіду і порядності, до вибору глави САП. Це не полетить. Уряд ставить під загрозу безвізовий режим з ЄС і подальшу трансляцію допомоги в розмірі 1,5 млрд євро, — написала вона.

Після цього прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що безвізовий режим з Європейським Союзом для України не відміняється.

Також депутатка Європарламенту від ФР Німеччини, членкиня комітету у закордонних справах Віола фон Крамон вдруге попередила Україну, що вона може втратити безвізовий режим з Європою через відбір нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Також вона звернулась до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який 18 вересня заявив, що погрози від депутатки є лише чутками.

Читайте також

Нагадаємо, 5 жовтня депутати Європарламенту звернулися до глави фракції "Слуга народу" Давида Арахамії з відкритим листом, в якому виступили з попередженням для політиків і олігархів, відповідальних за згортання реформ.

Євродепутати зазначають, що у боротьбі з корупцією український уряд ще в перші дні вселяв надію.

Сам президент передбачив "Україну своєї мрії", де "вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники реальні тюремні строки". Через 17 місяців ми не можемо не побачити, що мрія дає тріщини, і багато з цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахаміє", - йдеться у листі.